София. Проф. д-р Юджел Караман, известен с успехите си в

...
София. Проф. д-р Юджел Караман, известен с успехите си в
Коментари Харесай

Световен авторитет в асистираната репродукция консултира в София

София. Проф. доктор Юджел Караман, прочут с триумфите си в инвитро оплождането и използването на ендоскопска хирургия в лекуването на неплодородие, ще съветва гратис двойки с репродуктивни проблеми в София на 19 и 20 ноември 2019 година Проф. Караман е един от първите лекари в света, които ползват инвитро оплождане, а хирургичният му опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски интервенции в Белгия, Англия и Турция, довели до позитивни резултати. Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ - формален представител за България на учредената от проф. Караман клиника Brüksel IVF and Women`s Health Center в Турция. Това оповестиха от „ Медикал караджъ “ .
Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където приключва висше здравно обучение през 1978 година Впоследствие отпътува да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите осъществени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите почитатели на доста нововъведения в тази област. През 2008 година, след 30 години процедура в реномирани лечебни заведения в Белгия и Англия, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника - Brüksel IVF and Women`s Health Center. Днес клиниката е референтен център за комплицирани ендоскопски интервенции, към която се обръщат за подпомагане както пациенти от цялата страна, по този начин и лекари от доста лечебни заведения. Освен с триумфите си в хирургичното лекуване на неплодородие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на международно ниво, тъй като точно лабораторията е мястото, където се реализира чудото на асистираната репродукция.
В едно свое изявление, малко след завръщането си в родната си страна, проф. Караман шокира с изказванието, че към половината от осъществяваните инвитро процедури в Турция са ненужни. При доста от двойките, които вършат многократни безуспешни опити за инвитро оплождане, неуспехът се дължи на проблем в матката, тръбите или яйчниците на дамата, който може да бъде отхвърлен хирургично и по-късно да се реализира бременност по натурален път, изяснява експертът. Въз основа на опита си той твърди, че множеството дами с голям брой несполучливи опити, които се обръщат към него, не са минали хистероскопия или тя е била осъществена погрешно. Днес ръководеният от проф. Караман център е единственият в Турция, който ползва лазерна лапароскопска хирургия.
В клиниката се ползват и най-новите способи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена вяра за доста двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице цялостна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), даже и след TESE (техника за добиване на сперматозоиди от тестисите). В подобен случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е относително нова, сега се усъвършенства и регистрираната успеваемост от разнообразни клиники по света е сред 10 и 20%, а Brüksel IVF and Women`s Health Center към този момент записва първа сполучлива бременност след използването на метода. На процедура той дава опция мъже, считани преди за изцяло стерилни, да станат родители със свои лични кафези.
Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с проф. Юджел Караман на 19-20 ноември в София би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават медицинските документи, с които разполагат досега.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР