София. Проектът Електронна студентска книжка“ е иновативно бизнес решение, което

...
София. Проектът Електронна студентска книжка“ е иновативно бизнес решение, което
Коментари Харесай

Проф. Стати Статев, УНСС: Проектът „Електронна студентска книжка“ е иновативно бизнес решение, което е 3 в 1 - студентска книжка, банкова карта и ISIC карта

София. Проектът „ Електронна студентска брошура “ е новаторско бизнес решение, което е 3 в 1 - студентска брошура, банкова карта и ISIC карта. Това сподели ректорът на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев по време на представянето на плана „ Електронна студентска брошура на УНСС “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
По думите му по този план е работено повече от 10 години. „ Всички данни, които се изискват по нормативни документи да бъдат показани в студентската брошура, се съдържат в чип, който е подложен в пластиката, която прилича персонална карта. Той съдържа електронен щемпел на УНСС, както и самостоятелен автограф на всеки студент. Вътре са и всички оценки, които студентът има вписани от преподавателите “, изясни проф. Статев.
Той посочи, че има два разновидността на електронна студентска брошура. „ Единият е сложен, за какъвто стана дума до момента. А другият вид е индивидуален – т.е., единствено студентска брошура. Първокурсниците тази година бяха първите студенти, които получиха такива и имаше предпочитание и за двата разновидността “, сподели още ректорът.
Проф. Статев уточни като преимущества на електронната студентска брошура са обучителния, финансовия и спомагателния резултат. „ Този план е един промеждутъчен стадий за цялостната електронизация на УНСС. Вече от четири години имаме одобрена система за цифрово сключване на протоколи, а от две години работи системата на електронни основни книги. И закономерно идната стъпка е интеграцията на електронна студентска брошура “, изясни той.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР