София. Продължаване и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и

...
София. Продължаване и задълбочаване на двустранното сътрудничество между България и
Коментари Харесай

Министър Цецка Цачева се срещна с председателя на Комисията за контрол на специалните служби на Баварския Ландтаг и съветника в Баварското министерство на правосъдието

София. Продължаване и задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Бавария и по-специално определяне на заселено взаимоотношение и обмяна на опит сред българското министерство на правораздаването и баварското. За това кардинално се договориха на работна среща през днешния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева, ръководителят на Комисията за надзор на специфичните служби на Баварския Ландтаг и член на Подкомисията G 10 Юрген Хайке и Хелмут Палдер, правист и консултант в Баварското министерство на правораздаването. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването .
По време на диалозите през днешния ден министър Цачева показа пред баварските посетители краткосрочните и средносрочните цели, които стоят в дневния ред на министерството. Изтъкната бе усилената работа по Актуализираната тактика за продължение на правосъдната промяна, както и стъпките, които страната ни подхваща във връзка с рекомендациите от отчета на Европейската комисия за напредъка на България по индикаторите от Механизма за съдействие и оценка.
Сред тематиките, които бяха разисквани през днешния ден беше и планът на Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, който бе признат от Народното събрание на първо четене и предлаганите от Министерство на правосъдието промени в Наказателния кодекс, които към този момент са минали междуведомствено разискване, а през вчерашния ден бяха дискутирани и на изключителното съвещание на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система.
Беше изтъкнато високото равнище на съдействие сред правосъдните органи на България и Бавария. „ Вярвам, че измежду основните фактори за това са инструментите на Европейския съюз, въвеждащи правилата на директния контакт и взаимното признание на правосъдни актове, които освен че улесняват връзката сред правосъдните органи, само че и способстват за повишение на доверието сред тях ”, сподели по време на срещата министър Цачева.
Тя показа на гостите и главните цели в област „ Правосъдие “ по време на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз - основаване на Службата на европейския прокурор, изменение на Регламент „ Брюксел II а “ по отношение на компетентността, признаването и осъществяването на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и по отношение на интернационалното похищение на деца и електронно правораздаване: Наказателно правораздаване в киберпространството - електронни доказателства.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР