София. Продължава ремонтът на два виадукта на АМ Хемус“. Това

...
София. Продължава ремонтът на два виадукта на АМ Хемус“. Това
Коментари Харесай

АПИ: От 26 март продължава ремонтът на два виадукта на АМ „Хемус“, движението от 33-ти до 40-ти км на автомагистралата ще се осъществява двупосочно в платното за София

София. Продължава ремонтът на два виадукта на Автомагистрала „ Хемус “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Движението от 33-ти до 40-ти километър на Автомагистрала „ Хемус “ ще се реализира в двете посоки в платното за София заради ремонт на виадуктите при 36-ти км („ Коренишки дол “) и при 37-ми км в платното за Варна.
През м. година беше ремонтирано платното за София на двете уреди и в този момент трафикът ще минава по тях. Виадуктите не бяха обновявани от построяването им преди повече от 30 години. „ Коренишки дол “ при км 36+450 е в употреба от 1986 година, а дължината му е 481 метра. Съоръжението при км 37+920 е 322 метра. Очаква се ремонтът им да приключи до края на строителния сезон. Ще се ремонтира както пътното платно, по този начин и долното строене (колоните на съоръженията).
В момента на Автомагистрала „ Хемус “ се ремонтира и тръбата за София на тунел „ Витиня “. Движението се реализира в двете посоки в главно обновената тръба за Варна, която е с вентилационни, пожароизвестителни и осветителни системи. След ремонта и тръбата в посока столицата ще бъде в същия тип и същите системи за сигурност.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат рационално и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването по време на строителните работи. Ремонтът е належащ и би трябвало да бъде изработен, с цел да се пътува по-късно доста по-удобно по актуализирани пътни сектори.
От 10.00 ч. до 15.30 ч. придвижването по Автомагистрала „ Тракия “ в тунел „ Траянови врата “ в посока Бургас ще се реализира в изпреварващата лента заради ремонт на осветителната система и видеонаблюдението в изпреварващата лента.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР