София. Проблемите и нуждите на младите хора са сред основните

...
София. Проблемите и нуждите на младите хора са сред основните
Коментари Харесай

Ленко Петканин, БСП-София: Проблемите на младите хора са сред основните ми приоритети

София. Проблемите и потребностите на младежите са измежду главните ми цели. Това сподели финансистът Ленко Петканин, претендент за депутат, втори в листата на Българска социалистическа партия в 24 МИР, ръководител на Българска социалистическа партия – регион Сердика, за предаването „ Софийска естрада “ на Радио „ Фокус “ . Той изясни, че до наскоро е бил ръководител на Младежката конструкция на БСП-София и е имал опция да контактувам с доста младежи в столицата. По думите му миграцията на млади българи не стопира, заради липса на вероятност в страната. Според него задържането на младежите е главният метод за превъзмогване на демографския проблем. Ленко Петканин обърна внимание, че неналичието на съответна обществена политика е в основата на желанието на младите да напущат страната.
“Държавата беше замразила до неотдавна всевъзможни обществени заплащания, както и тяхното актуализиране. В същия миг, цените порастват. Как желаеме младите майки умерено да отглеждат децата си? Поради неналичието на детски градини в столицата това е голям проблем. Имам доста близки и другари, които имат деца, само че не могат да намерят места в детските градини. Столична община в действителност какво направи за тези години? Нищо. ”

Кандидатът за депутат от Българска социалистическа партия обърна внимание, че пазаруването на първо жилище също е голям проблем за младите даже и в столицата, макар по-високите приходи. Петканин посочи, че един от целите на Българска социалистическа партия е точно обезпечаване на опция младежите да имат жилище. Сред другите тематики, които Петканин извежда като приоритет в бъдещата си работа, са въпросите на екологията.
Той акцентира, че Българска социалистическа партия постоянно е била мощна с това, че е близо до хората, покрай това, което ги интересува, до техните проблеми. Българска социалистическа партия ще търси акция, с която да стигне до всеки гласоподавател, сподели още той. “Трябва да успеем да убедим, политически да дадем повече причини на хората, за това кой каква политика желае да прави, а не кой против какво е, тъй като на 11 юли ще гласуваме за бъдещето, а не срещу предишното. ”
Ленко Петканин дефинира като позитивен знак отварянето на партията, по този начин както са поискали доста структури, постигнатото с съдружните съглашения с други леви обединения. Според него връщането на Жан Виденов в политиката не е опасност нито за Българска социалистическа партия, нито за който и да било. Канидатът за народен представител от 24 МИР е уверен, че на идните избори Българска социалистическа партия ще реализира осезаемо по-висок резултат. “Сигурен съм, че Българска социалистическа партия ще бъде един от фундаментите на това да има мощно държавно управление и мощно ръководство, което ще даде вероятност на всички българи ”, заключи Ленко Петканин.

Росица АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР