София. Приятелството между българския и кипърския народ се основава на

...
София. Приятелството между българския и кипърския народ се основава на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис

София. Приятелството сред българския и кипърския народ се основава на духовните и културни връзки, които развиваме от доста години. Това сподели президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден с ръководителя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис, оповестиха от прессекретариата на президента .
Двамата бяха единомислещи, че българската общественост в Кипър и многочислените студенти кипърски жители, приключили своето висше обучение в България, са живият мост сред двете страни. Президентът уточни, че Република Кипър е значим търговско-икономически сътрудник на страната ни и добави, че стокообменът сред двете страни пораства.
Румен Радев и Димитрис Силурис разискаха и битката с корупцията по високите етажи на властта. По думите на президента това е „ световна болест, която се простира оттатък националните граници на всяка страна и изисква и интернационалните старания “. Българският президент съобщи нуждата от повече ограничения за по-голяма бистрота на трансграничните финансови преводи.
Димитрис Силурис означи опциите за задълбочаване на съдействието в областта на туризма, земеделието, индустрията и изкуственият разсъдък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР