София. Приключи военният парад по повод Деня на храбростта и

...
София. Приключи военният парад по повод Деня на храбростта и
Коментари Харесай

В София се проведе Тържествен парад на военна техника по повод Деня на храбростта и Българската армия

София. Приключи военният церемониал във връзка Деня на храбростта и Българската войска в столицата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Военният церемониал бe командван от заместник-командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов. В него участваха над 1 000 военнослужещи от Въоръжените сили, 48 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните войски и зенитно-ракетните формирования на Военновъздушните сили и 10 вертолета и самолета от състава на военната ни авиация.
Над столицата минаха тройка вертолети от авиобаза Крумово, транспортния ни аероплан „ Спартан ”, трите самолета „ Пилатус “ от образователна авиационна база Долна Митрополия. По традиция прелетя и група самолети МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево. На площада мина и сухопътната техника - бронирани машини, бронетранспортьори, танковете Т-72, ракетни комплекси, както и ретро техника от времето на Втората международна война, предоставена от колекционери от страната.
При осъществяването на националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.
От 12.00 часа пред постройката на Администрацията на президента на Република България ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
За първи път в празничния ден жителите и гостите на столицата ще могат да прегледат мостри военна техника на Сухопътните войски на неподвижен показ на ул. „ Княз Александър I “, а който демонстрира интерес към службата в редиците на Българската войска ще може да получи информация на щанда на Централното военно окръжие - част от националната акция „ Бъди боец ”.
Деница КИТАНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР