София. Приключи четвъртото издание на конкурса Най-зелена община“ за 2018

...
София. Приключи четвъртото издание на конкурса Най-зелена община“ за 2018
Коментари Харесай

Общините Русе и Левски са победители в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 г.

София. Приключи четвъртото издание на състезанието „ Най-зелена община “ за 2018 година, проведен от „ Екопак България “. Това оповестиха от пресцентъра на „ Екопак България “ .
В конкуренцията се включиха общини-партньори на Екопак България от цялата страна. Целта на състезанието е да отличи най-хубавите еко планове свързани с повишение на екологичното обучение и информираността на жителите за изгодите от разделното събиране на боклуци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот. Съревнованието се организира в 3 категории общини според от обхванатото население: дребна община с население до 25 000 поданици, междинна община с население сред 25 000 и 100 000 поданици и огромна община с население над 100 000 поданици.
Участието в състезанието включваше два стадия – попълване на онлайн въпросник и изпращане на планове за осъществяване на информационно-образователни акции и начинания. Победителите бяха определени от експертно жури, което оценяваше документите според оповестените критерии на уеб страницата на състезанието.
В Категория „ Голяма община “ с население над 100 000 поданици премията от 25 000лв. завоюва Община Русе с план „ Върнете ме в природата “.
В категория „ Средна община “ с население сред 25 000 и 100 000 поданици, премия не се присъжда. Журито реши, че показаните планове не дават отговор на поставените критерии за креативност, мащабност, успеваемост и резистентност.
За Най-зелена община в категория „ Малка община “ с население под 25 000 премията завоюва община Левски с плана „ Зелено учебно заведение “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР