София. Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала

...
София. Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев удостои посланика на Република Косово Шпенд Калаба с орден „Мадарски конник“ втора степен

София. Президентът Румен Радев удостои на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 посланика на Република Косово у нас Шпенд Калаба с медал „ Мадарски конник “ втора степен, оповестиха от прессекретариата на президента. Високото държавно отличие се връчва за огромните заслуги на дипломата за развиването на връзките сред България и Косово.
„ В рамките на вашия мандат България работеше интензивно за развиването на демократично, проспериращо и мултиетническо Косово и за сполучливата му интернационална интеграция, а по времето на българското председателство на Съвета на Европейския съюз страните от Западните Балкани бяха сложени във фокуса на европейския интерес “, съобщи по време на церемонията президентът Радев.
Държавният глава открои персоналния принос на дипломат Калаба за позитивния подтик в двустранните връзки, задълбочаването на съдействието в сфери от съвместен интерес и подписването на Меморандума за съдействието в региона на европейската и евроатлантическа интеграция сред държавните управления на двете страни и Спогодба за съдействие в региона на културата.
Посланик Шпенд Калаба съобщи от своя страна, че за него е огромна чест да получи високото държавно отличие. „ Този медал не е единствено самопризнание за мен, само че и за народа на Република Косово “, сподели дипломат Калаба и подсети, че през тази година се навършват 10 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни. Той благодари на президента Румен Радев за мощната му ангажираност с европейската интеграция на страните от района на Западните Балкани.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР