София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, по-значителна над

...
София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, по-значителна над
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие облачността ще е по-значителна над източните райони, максималните температури ще са между 19° и 24°

София. През идващото денонощие облачността ще е раздрана, по-значителна над източните региони. В Югоизточна България са вероятни валежи от дъжд. Сутринта тук-там в низините и котловините ще има условия за ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб, в източната половина от страната сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще са от 5° до 10°, а оптималните сред 19° и 24°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане e по-високо от междинното за октомври и ще се задържи съвсем без смяна.
По Черноморието облачността ще е забележителна. На места, основно по южното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Над планините облачността ще е раздрана, в масивите от източната половина от страната – най-вече забележителна. На места в Родопите, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.
През почивните дни и в понеделник времето ще се задържи без основна смяна. Облачността ще е раздрана, в събота над югоизточната половина от страната - забележителна, най-вече ниска. Повече слънчеви часове ще има в неделя и при започване на идната седмица. Сутрин тук-там в низините и котловините ще бъде мъгливо. В нощните часове и рано заран ще е съвсем безшумно, а денем ще духа слаб източен, в Източна България - до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5° и 10°, по-високи по Черноморието, оптималните – сред 20° и 25°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР