София. През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. Това

...
София. През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. Това
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна

София. През идващото денонощие облачността ще е по-често забележителна. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

През нощта над по-голямата част от страната преваляванията ще спрат, а на следващия ден до обяд към момента ще продължи да превалява единствено тук-там в югозападните региони. Ще духа най-вече сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, по-високи по Черноморието, а преобладаващите оптимални: 9°-14°, тук-там до 17°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно време, по върховете ще е мъгливо. В масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против неделя тук-там, основно в Южна и Източна България ще превали дъжд. В неделя преваляванията краткотрайно ще спрат, а облачността ще се раздра и за малко ще намалее. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони и северно от планините до мощен вятър от юг-югозапад. Ще се задържи относително топло за края на ноември. През нощта против понеделник от югозапад още веднъж ще завали. В понеделник ще бъде облачно, с превалявания, в югоизточната половина от страната обилни по количество. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите бързо ще се намаляват. В по-късните часове на деня и през нощта против вторник в ниските планински региони и високите полета в Западна България дъждът ще минава в сняг. Във вторник ще бъде прохладно и относително студено. В Северна България преваляванията бързо ще спрат, а облачността ще се раздра и ще намалее. В Южна България ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд и сняг.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР