София. През следващото денонощие над България ще бъде облачно и

...
София. През следващото денонощие над България ще бъде облачно и
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие над България ще бъде облачно и дъждовно

София. През идващото денонощие над България ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са преваляванията в източната половина от страната и крайните югозападни региони. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа сдържан североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Температурите ще са без значителен дневен ход - минималните ще са най-вече сред 4° и 9°, а оптималните ще са сред 5 и 10°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. След обяд преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан североизточен вятър и с него температурите ще се намалят. Максимални температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. В планините ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа до сдържан вятър от запад – северозапад, който по здрач ще се ориентира от изток, югоизток и краткотрайно ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към 0°.
В петък ще остане най-вече облачно, слаби валежи ще има към момента тук-там в Южна България, само че в развой на прекъсване. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат 8° и 13°. В събота вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще доминира облачно време, само че единствено на обособени места в крайните източни региони са вероятни слаби валежи. В неделя покачването на температурите ще продължи. Ще духа сдържан, тук-там северно от планините и мощен южен вятър и там дневните температурите ще доближат до 20-22°. Облачността над страната ще е раздрана, тук-там и до слънчево. По-значителна облачност ще има над северозападните региони, където на обособени места е допустимо едва да превали. Там и дневните температури ще останат по-ниски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР