София. През следващите 4 години ще бъдат изградени две много

София. През следващите 4 години ще бъдат изградени две много ...

Местни избори 2019: Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София: Реконструираме бул. „Димитър Пешев“ в „Дружба“ и изграждаме продължението на бул. „Копенхаген“.

София. „През следващите 4 години ще бъдат изградени две много важни пътни връзки за „Дружба“ – продължения на бул. „Копенхаген“ и реконструкция на бул. „Димитър Пешев“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София, на среща с граждани от район „Искър“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
„За да се свърже ж.к. „Дружба“ с метростанция 18 и ж.к. „Младост“, ще изградим продължението на бул. „Копенхаген“. Залагаме и продължение на съществуващата трамвайна линия №23 - от последната спирка в „Дружба“ до метростанция 18. По този начин „Дружба“ и „Младост“ ще се свържат допълнително с градски транспорт“, обясни Фандъкова. Тя каза, че вече се работи за цялостна реконструкция на бул. „Димитър Пешев“, който да свърже индустриалната зона в „Дружба“ с бул. „Цариградско шосе“. По този начин се изнася трафикът от зоната към автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“.
За първия етап от реконструкцията на бул. „Димитър Пешев“ - от ул. „Обиколна“ до бул. „Цариградско шосе“ е изготвен проект, а участъкът до ул. „Искърско шосе“ се проектира в момента.
Фандъкова обясни, че територията на парка при езерото ще бъде запазена от строителството и се разглеждат вариантите за придобиване на реституираните в парка частни терени.
В срещите с гражданите участваха и кандидатът за кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков, кандидатите за общински съветници Лорита Радева и Стефан Марков, както и народният представител Валентин Радев.

Източник: focus-news.net