София. През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. След

...
София. През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. След
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще преобладава слънчево време, минималните температури ще са от 8° до 13°, а максималните - между 26° и 31

София. През нощта ще доминира ясно, на следващия ден слънчево време. След среднощ от запад облачността, най-вече междинна и висока, ще се усилва, а към и след обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност. На места, основно в планинските региони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Минималните температури ще са от 8° до 13°, а оптималните ще са сред 26° и 31. По Черноморието ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър и там оптималните температури ще са по-ниски, сред 17° и 20°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, оповестява дежурният синоптик Боряна Маркова. Атмосферното е по-високо от междинното за април и ще остане без основна смяна.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд от запад обачността ще се усили. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 20°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево и топло. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.
И през идващите дни ще остане топло и най-вече слънчево, само че малко по-неустойчиво. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и тук-там, повече в планините и планинските региони, ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевици. Минималните температури най-често ще са сред 9° и 14°, а дневните - сред 25° и 30°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР