София. През нощта ще бъде ясно, а утре отново слънчево

...
София. През нощта ще бъде ясно, а утре отново слънчево
Коментари Харесай

НИМХ: Утре времето ще бъде слънчево и горещо с максимални температури между 30° и 35°

София. През нощта ще бъде ясно, а на следващия ден още веднъж слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България и Дунавската низина до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури сред 30° и 35°, в крайните югозападни региони до 38°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане ще бъде към междинното за август. През деня едва ще се намали.
Над Черноморието ще бъде слънчево с до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 29-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините също ще бъде слънчево. В следобедните часове ще има незначителна купеста облачност. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 25°, на 2000 метра – към 17°.
През нощта против понеделник и в понеделник от запад на изток ще премине леден атмосферен фронт. На доста места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Температурите в Западна България ще се намалят значително и оптималните ще са 20-23°, до момента в който на изток към момента ще доближават 28°-30°. Във вторник към момента тук-там ще има валежи, основно в Североизточна България и в Родопите с гръмотевици, ще бъде прохладно и относително хладно. В сряда към този момент ще е съвсем без превалявания, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще стартира покачване на температурите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР