София. През нощта, с преминаването на студения фронт, валежите, придружени

...
София. През нощта, с преминаването на студения фронт, валежите, придружени
Коментари Харесай

НИМХ: Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи

София. През нощта, с прекосяването на студения фронт, преваляванията, съпроводени с гръмотевици, ще обзет и централните и източни региони на страната, а от запад ще стопират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) , заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Анна Дякова. Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е съвсем без превалявания. По-значителна купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици ще има тук-там в югоизточните региони и планините. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен, след обяд ще отслабва. Минимални температури сред 8° и 13°, оптимални сред 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°. Атмосферното налягане след прекосяването на студения атмосферен фронт краткотрайно ще се увеличи, само че денем ще е по-ниско от междинното за април.
Над Черноморието ще има променлива облачност, забележителна над южните региони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала
Над планините ще има променлива облачност, забележителна в следобедните часове, когато тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 5°.
В понеделник облачността ще е по-често забележителна, само че краткотрайни валежи ще има единствено на обособени места, основно в планинските и североизточните региони. В Западна България вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне, в Източна ще бъде слаб до сдържан, от юг-югозапад. Във вторник от запад на изток ще превали, тук-там с гръмотевици; по-интензивни ще са явленията в Централна Северна България. Със запад-северозападен вятър температурите ще се намаляват. В сряда облачността ще е променлива, ще има и краткотрайни превалявания, само че на малко места и най-вече слаби. Вятърът ще се резервира. Преобладаващите минимални температури ще са сред 5° и 10°, оптималните - близки до 20°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР