София. През нощта над по-голямата част от страната ще е

...
София. През нощта над по-голямата част от страната ще е
Коментари Харесай

НИМХ: Утре ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, максималните температури ще са между 22° и 27°

София. През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще са от 4° до 9°. Утре ще е най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. В утринните часове, тук-там в низините и по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В източните региони вятърът ще е слаб от югоизток. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, по-ниски по Черноморието - сред 10° и 15°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките , заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е близо до междинното за април.
По Черноморието ще има забележителна ниска слоеста облачност, в утринните часове тук-там ще е и мъгливо. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 15°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
В планините ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 16°, на 2000 метра – към 9°.
През идващите дни ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. В следобедните часове над планините и планинските региони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури сред 7° и 12° и оптимални – сред 23° и 28°; по-ниски ще бъдат по Черноморието – сред 12° и 17°. В петък ще се появи вятър от изток-югоизток. Ще стартира намаляване на температурите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР