София. През нощта над много райони от страната ще се

...
София. През нощта над много райони от страната ще се
Коментари Харесай

НИМХ: Утре над Централна България ще преобладава слънчево време, максималните температури в страната ще са предимно между 7° и 12°

София. През нощта над доста региони от страната ще се обясни. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. Значителна ще се задържи облачността над Западна България и по Черноморието. Вятърът краткотрайно ще стихне и тук-там в котловините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°. Утре над Централна България ще доминира слънчево време. След обяд и над западните региони облачността ще намалее и мъглите ще се разсеят. Над крайните източни региони облачността ще е най-вече забележителна, без превалявания. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, по-ниски в регионите с трайна мъгла. Атмосферното налягане ще се намалява и вечерта към този момент ще е близо до междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, без превалявания. Ще духа слаб, най-вече югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността постепенно ще понижава, след обяд над доста региони до най-вече слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към 0°.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се придвижва топъл въздух и температурите, изначало дневните, ще се покачат - тук-там в Източна България и северно от планините, където вятърът ще е сдържан и мощен, ще надвишават 15°. Облачността ще бъде по-често забележителна. В петък тук-там от запад на изток, а през нощта против неделя основно в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд, с нараснала възможност за обилни количества. В неделя за малко преваляванията ще спрат, а вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад, само че до вечерта още веднъж ще стане югозападен и ще се усили, изключително в източната половина от страната.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР