София. През месец февруари 70 от кучетата на ОП Екоравновесие

...
София. През месец февруари 70 от кучетата на ОП Екоравновесие
Коментари Харесай

Веселин Асенов, ОП „Екоравновесие“: През месец февруари 70 от кучетата на ОП „Екоравновесие” намериха своя нов дом

София. През месец февруари 70 от кучетата на Оперативна програма „ Екоравновесие ” откриха своя нов дом. Това сподели шефът на Общинско дружество „ Екоравновесие ” Веселин Асенов по време на представянето на доклада за активността на предприятието, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . „ Заловените кучета от екипи на предприятието за миналия месец са 311, като 250 от тях са кастрирани и 199 са върнати по местата, от които са хванати. Поради неспособност на притежателите да се грижат за домашните си любимци, за настаняване и грижа в нашите приюти са предадени 10 кучета “, съобщи Веселин Асенов. Той уточни, че в общинската ветеринарна клиника във „ Връбница “, която е към предприятието, за лекуване са постъпили 19 животни. „ За миналите две години за лекуване през нашата клиника са минали над 800 животни, на които е оказана съответна ветеринарно здравна помощ, като множеството от тях са осиновени, а останалите са върнати по местата, на които са хванати “, означи шефът на Общинско дружество „ Екоравновесие ”.
По думите му по акцията за кастрация на дворни кучета, през месец февруари са обработени 36 животни. „ През миналата 2018 година, обработените дворни кучета са със 101 повече, спрямо 2017 година. Това ни навежда на мисълта, че въпреки всичко жителите стават по-отговорни към това да кастрират домашните си любимци и по този метод да не се стига до нежеланото потомство, което по-късно да се озове на улицата. За миналия месец изразходваните финансови средства в активността на предприятието възлизат на 169 635 лева, като включително влизат и разноски за ветеринарно медицински грижи, храна за животните, за външни услуги, като сметоизвозване, техническо поддържане на компютърна техника и системи за видеонаблюдение, сервизно обслужване на автопарка, както и за заплати на служащите и чиновниците “, сподели Асенов.
Той акцентира, че напролет Оперативна програма „ Екоравновесие ” ще започва самодейността „ Осиновявай и купувай ” и обичайна акция за безвъзмездна кастрация за имунизация и обезпаразитявания, регистрация и микрочипиране на дворни кучета. „ Кампанията продължава през цялата година, само че напролет целеустремено се организира в избран регион на Столична община, а точно в крайградските региони. Нашата цел е да насочим вниманието на притежателите на домашни кучета, точно към отговорно развъждане на животните. Освен за разпространение на изгодата от кастрацията, по време на акцията ще се приказва и най-много за виновното развъждане на домашни любимци, отвън това по какъв начин нежеланото потомство на домашни любимци, които не трябва да се озовават на улицата измежду бездомните животни “, посочи още той.
Асенов моли жителите, когато виждат бусове или коли, които изхвърлят на улицата кучета, да подават навреме сигнали, както на 112, по този начин и към Оперативна програма „ Екоравновесие ”, с цел да може да се реагира и да не се разреши образуването на глутници от новоизхвърлвни кучета.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР