София. Превратно тълкувани и изкривени европейски директиви, директиви, несъобразени с

...
София. Превратно тълкувани и изкривени европейски директиви, директиви, несъобразени с
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Валери Симеонов: Превратно тълкувани европейски директиви съсипват българския бизнес – кой контролира това

София. Превратно тълкувани и изкривени европейски наставления, наставления, несъобразени с българския бизнес, и прилагани у нас унищожават дребния и междинен бизнес, и това не се управлява от евродепутатите до момента. Това разиска на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България лидерът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) - Валери Симеонов през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на НФСБ . В диалозите се включиха и заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Борис Ячев
Верен на слогана „ Вместо думи – дейности “ Валери Симеонов съобщи, че едно от първите неща, с които ще се заеме съответно, е контролът и прецизното използване на тези наставления. Той даде съответни образци с директивата, която визира производителите на спиртни питиета и производството на 60, а не 30 литра ракия при понижен данък. С използването на директивата за подправените медикаменти, която в този си тип обрича на банкрут дребните притежатели на аптеки. Директивата, която визира правата на българския консуматор при заплащането на сградна инсталационна такса на „ Топлофикация “ в случаите, даже когато не се употребява парно – нещо, безусловно неразрешено от европейските разпореждания.
Тази среща е значима за нас, тъй като е значимо за нас да има български представители в Европейския парламент, които да съставляват нашите ползи, съобщи Никола Зикатанов, член на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България. В същото време бе очебийно, че НФСБ е партия, която има за своя идея отбраната на дребния и междинен бизнес у нас.
От работодателската организация подчертаха положителната си работа и взаимоотношение с Валери Симеонов като вицепремиер и като депутат в този момент. Те показаха План от 10 точки за конкурентноспособна промишленост за обществена Европа. В диалога за това Никола Зикатанов посочи работата на Валери Симеонов по това да се реши казуса с нелегитимната държавна поддръжка за американските централи у нас Топлоелектрическа централа „ Марица – Изток “ 1 и 3. По думите им това подкрепяне от страна на страната е в несъгласие със законите на конкурентноспособността, а и за какво българският народен приход да отива на други места.
Валери Симеонов се съгласи, наблягайки, че въпросът с американските централи е въпрос, подложен от НФСБ още в 43-то Народно заседание. „ Внесохме законопроект – вследствие на обстойната активност, която извърши краткотрайната комисия за оценка и надзор на енергетиката, която ръководех. Този закон не беше прегледан. От боязън пред американското посолство. Две писма сме изпратили до европейската комисия. Разговарях с комисаря по енергетика. Дори той призна в този диалог, че има безспорна държавна помощ. Но отговор от Европейската комисия няма. А тези две централи източват българската енергетика и българския бюджет “, сподели Валери Симеонов. Той беше безапелационен, че няма да остави въпросът с тези две централи неуреден и ще продължи работата си за това договорите с двете централи да бъдат прекъснати.
Като човек на действието Валери Симеонов напомни пред работодателската организация част от нещата, които е приключил като вицепремиер в поддръжка на бизнеса. Той уточни облекчаването на процедурата за сезонна работа, вследствие на което през 2017 година, главно в туристическия отрасъл се включиха 3 600 души, а през 2018 – 7 800. Което е избавило туристическия сезон у нас. Основните попълнения тогава бяха от наши сънародници от Украйна и Молдова. Неслучайно, вследствие на сериозната работа с българската общественост в Украйна Валери Симеонов бе отличен с премията „ Човек на годината “ за 2018-а.
На второ място той уточни сериозните промени в облекчение на изискванията за придобиване на т.н синя карта, засягащи главно наши сънародници.
Валери Симеонов има поддръжката на Асоциацията на индустриалния капитал като човек на действието и лидер на коалиция, която е потвърдила, че работи за отбрана ползите на българския бизнес, стана ясно в края на срещата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР