София преминава в Етап 3 на новия план за справяне

...
София преминава в Етап 3 на новия план за справяне
Коментари Харесай

София влезе в Етап 3: Затягат COVID мерките

София минава в Етап 3 на новия проект за справяне с COVID-19. Част от ограниченията ще влязат в действие от 24 понеделник, а други - от 27 януари. Това решение е взето на съвещанието на Областният съвет по опазване на здравето.

- обектите и дейностите с публично значение ще работят на 50% от потенциала си
- вкарва се работно време до 22:00 часа и наложителен зелен документ за казина, заведения за хранене и забавление, кина, театри и други
- режим на образование за учениците от 1 до 12 клас от 24 януари:
Присъствено образование за децата от 1 до 4 клас
Учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас минават в образование в електронна среда
Учениците от 7, 10 и 12 клас ще се образоват присъствено до 31 януари
Всички лечебни заведения в София на този стадий имат свободни места и са подготвени да одобряват както деца, по този начин и възрастни. Има подготвеност и за откриване на спомагателни места.

"Болниците "Пирогов ", "Токуда " и Педиатрията имат подготвеност да разкрият спомагателни детски интензивни кревати. В момента казусът е с децата, които се намират в реанимация - едното от двете реанимационни кревати в Педиатрията е заето, скоро се чака и второто. В "Пирогов " също има единствено едно реанимационно легло за деца ", съобщи регионалният шеф на София Иван Кючуков.

"Проф. Червенякова от Инфекциозна болница заявява, че няма да бъде върнато нито едно дете, както и нито един възрастен, тъй че се надяваме да няма проблеми при приемането на пациентите ", увериха от регионалният щаб.

Над 5 000 деца и над 1000 педагози в София са се заразили с COVID-19 от началото на седмицата.

"Към днешна дата чакаме решението и на МОН за зимната почивка на децата, която се надяваме да бъде от порядъка на 10 дни. Решението ни е в този епидемиологичен интервал е всяка сряда от 13:00 часа да организираме онлайн съвещание и по-късно ще ви осведомяваме за подхванатите ограничения и решения на този онлайн щаб ", уточни Кючуков.

"Трябва да вземем тези ограничения, с цел да се опитаме да прекършим гръбнака на COVID-19 първоначално, тъй като дръзвам да настоявам, че ние сме при започване на казуса ", добави той.

По думите му към момента не е ясно дали моловете попадат в групата на обектите, за които ще важат новите ограничения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР