София. Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи и

...
София. Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто

София. Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто дефинираха като отлични двустранните политически и стопански връзки. На среща в Министерския съвет през днешния ден те означиха смисъла на подписаното предходната година съглашение за икономическо съдействие, което е подтикнало по-тесните контакти сред бизнеса и институциите в двете страни. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Петер Сиярто е в София за провеждането на първото съвещание на Българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо съдействие и на българо-унгарски бизнес конгрес. Изразено беше очакване, че те ще допринесат за уточнение на настоящите стопански тематики и ще доведат до основаване на нови партньорства в деловите среди.
Премиерът Борисов и министър Сиярто показаха, че целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз отразяват значими и за Унгария въпроси като Западните Балкани, бъдещето на Европа, гарантирането на сигурност за европейските жители, многогодишната финансова рамка и кохезионната политика. Борисов посочи, че Българското председателство ще работи за постигането на необятен консенсус по главните тематики от дневния ред на Европейски Съюз и ще разчита на конструктивност и взаимност от страна на държавите-членки.
Министър-председателят изрази признателност за поредната поддръжка на Унгария за участието на България в Шенген, което остава приоритет за държавното управление.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР