София. Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е

...
София. Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Елена Йончева е лице на борбата за справедливост

София. Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата. Промяната е неизбежна. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на Националния съвет на партията, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . " Европейските жители желаят правдивост, ново начало и промени в Европа. Политиците на статуквото направиха неточности, позволиха безпринципни съюзи, загърбиха ползите на хората, прегърнаха ползите на корпорациите и персоналните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа. Късогледството на систематичните партии и неналичието на водачество родиха рискови крайни популистки и националистически хрумвания и придвижвания. Крайният демократизъм роди крайния шовинизъм ", уточни Нинова. " В тази комплицирана среда ние би трябвало да възстановим изконните полезности на Европа – обществена правдивост, взаимност, независимост, равни права и благоприятни условия и достолепие за всички европейски жители ", сподели още тя.
" В България сме на прага не просто на следващите европейски избори. Пред нас има опция, действителна опция, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и Българска социалистическа партия.
Нашата цел е победа на европейските избори, предварителни парламентарни и спечелването им. Вие идвате от цяла България. Знаете от първо лице какъв брой голяма е нетърпимостта към режима на ГЕРБ и Борисов ", съобщи Нинова.
" Те трансфораха корупцията в държавна политика и я разписаха в закон (законът Домусчиев). Те трансфораха задкулисието в държавна политика, записана в закон (законът за вероизповеданията). А най-после узакониха и политическия рекет като публична държавна политика, като сложиха ориста на Народното събрание според от рекета на един злепоставен с няколко обвинявания предприемач, попаднал в политиката ", сподели още тя. По думите ѝ това не може да продължава дълго.
" Тук желая да благодаря, че подкрепихте излизането на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " от Народно събрание. Надявам се, че времето убеди и колебаещите се от вас в правотата ни ", добави Нинова.
По думите ѝ Българска социалистическа партия не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ - Движение за права и свободи - Оперативна програма. " Мнозинството е несигурно. То не се крепи на стратегия, няма правила и хрумвания, не прави политики, няма морал – виси само на сговор, покупко-продажби, схеми.
ГЕРБ и Борисов трансфораха Народното събрание в евтина комерсиална борса. Цяла България видя това ясно и отчетливо, с помощта на нас ", уточни Нинова.
" Извън Народното събрание Българска социалистическа партия е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Нашата позиция по закона за вероизповеданията го сподели. Наказателният избор пораства.
Пред нас има действителен късмет да бъдем освен съпротива, само че и носители и изразители на този избор, опция за обезверения българин.
Има доста събрани болки и незадоволеност у хората. Но коя е най-голямата - неналичието на правдивост и гигантската ненаказана корупция. Ние доказахме, че борбата с корупцията може да бъде наша идея ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
" Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и доста други съответни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха доста от нашите депутати и приятели. Това е идея, която може да събира, а не да разделя. Няма българин, който да не е ядосан, че от неговия джоб се краде и малко на брой се обогатяват за сметка на неговия стандарт на живот – от плочката на улицата, през цените на медикаментите до огромните планове, които пропадат.
Това е тематика, която може да усили нашата мощ. Тя може да притегли колебаещи се и външна страна ", сподели още Корнелия Нинова. " От битката с корупцията зависят стопанската система, приходите, борбата с неравенствата, справедливостта - всичко, на което залагаме в нашите Визия за България и Визия за Европа. Тя е в най-висша степен и европейска. Докато в цяла Европа страните употребяват средствата от европейските фондове за напредък и действителни неща като лечебни заведения, пътища, детски градини, учебни заведения, у нас те изчезват в корупционната пропаст ", добави Нинова.
" Сега се образува и европейската прокуратура - специфичен орган за битка с корупцията. Явно и европейските институции дефинират този въпрос като един от най -важните. Мнозина от нас работиха по този въпрос и аз им благодаря. Показахме, че сме добър екип.
Елена Йончева се утвърди като лице на тази борба. Тя получи самопризнание за напъните си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните следствия за корупция доближиха до европейските медии и институции ", съобщи Нинова.
" Тя е в контакт с европейската работа за битка с измамите ОЛАФ, с Генерална дирекция " Конкуренция ", Генерална дирекция " Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МПС " по въпросите на публичните поръчки с европейски средсва. Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско ниво. Не на последно място тя даде вяра на българите, че не всичко е изгубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България.
Можем да обединим напъните си - тя там и ние тук дружно да продължим тази борба.
Елена съчетава в себе си качествата на политик и публицист, който с изключение на битката с корупцията, отстоява и свободата на словото и самостоятелната публицистика ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.
" Елена обобщава облика на човек, който се бори за правдивост и свобода- две съществени европейски полезности и полезности на Българска социалистическа партия. Тя освен има най-вече номинации на конференциите, само че притегля и гласоподаватели отвън партията, което бе неведнъж декларирано от хора, които не са част от партията или нейните обичайни поддръжници.
С тези претекстове, ИБ на Българска социалистическа партия предлага на Националния съвет на Българска социалистическа партия Елена Йончева за лидер на листата за европейски избори 2019 година ", сподели още Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР