София. Предстоящото посещение на папа Франциск е сред важните събития

...
София. Предстоящото посещение на папа Франциск е сред важните събития
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Ивелина Василева: Папа Франциск е един от най-силните гласове, подкрепящи опазването на околната среда

София. „ Предстоящото посещаване на папа Франциск е измежду значимите събития за страната ни и знаково за католическата общественост. Той е един от най-силните гласове по света, подкрепящи опазването на околната среда и битката с промените на климата. Неведнъж е отправял послания към международните водачи по тематиката. Според него „ всяка щета на околната среда, вреди и на човечеството “. Това разяснява претендентът за евродепутат Ивелина Василева във връзка идната аудиенция на главата на Римо-католическата черква в България на 5 и 6 май в София и Раковски, Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Тя напомни, че папа Франциск даде своята поддръжка и за приемането на Споразумението против климатичните промени в Париж.
„ На 16 септември 2015 година, като министър на околната среда и водите аз и господин Гуджеров – тогава зам.-министър в екипа ми, а в този момент кмет на община Раковски, имахме достойнството да присъстваме на визита при Негово Светейшество за всички отраслови министри от Европейски Съюз. Три месеца преди основния конгрес в Париж, папа Франциск насърчи 28-те министри на околната среда да засилим напъните за приемане на съглашението за климата. „ От моя страна и на Светия Престол няма да липсва поддръжката, с цел да се отговори по подобаващ метод както на вика, който издига Земята, по този начин и на вика на бедните “, сподели тогава папата. По време на тази запаметяваща се среща той добави още, че „ околната среда е общо богатство, завещание на цялото човечество и отговорност за всеки един от нас “, напомни Василева. На 22 октомври 2016 година българският парламент ратифицира Споразумението против климатичните промени, което влезе в действие на 4 ноември 2016 година
В момента в град Раковски тече подготовка за 6 май, когато жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причестяване, което папа Франциск ще даде на деца в църквата " Пресвето сърце Исусово ". „ Оценявам какъв брой вълнуваща и запаметяваща е идната среща за цялата католическа общественост. В навечерието на визитата, желая да пожелая триумф на кмета на Раковски Павел Гуджеров, който с професионализъм и предпочитание работи за положителния живот и образ на общината “, сподели още Ивелина Василева.
В своята предизборна акция претендентът за евродепутат още веднъж залага на идеите свързани с запазване на околната среда.
„ Високите екологични стандарти са причина за здраве и положителни условия на живот. Фокусът ни е възстановяване качеството на атмосферния въздух, чистотата на водите, опазването на Черно море и не на последно място – ограничение използването на пластмаса, която е главен замърсител на водните басейни “, разяснява Василева, която е ръководител на парламентарната Комисия по околната среда и водите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР