София. Представителни военни подразделения на Българската армия и ръководният състав

...
София. Представителни военни подразделения на Българската армия и ръководният състав
Коментари Харесай

Денят на Ботев ще бъде отбелязан в цялата страна с участието на представителни военни подразделения

София. Представителни военни подразделения на Българската войска и управителният състав на Министерството на защитата ще почетат паметта на поета-революционер Христо Ботев. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . Заместник-министърът на защитата Анатолий Величков и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов ще участват през днешния ден на тържествената инспекция (заря), отдадена на 142-ата годишнина от героичния героизъм на Христо Ботев и неговата чета, която ще се състои в град Враца от 21.00 часа. В нея ще вземат участие военнослужещи от Бригадното командване – Благоевград и Представителният боен духов оркестър на Сухопътните войски.
По традиция военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „ Специални сили “ вземат участие в прояви в цялата страна за почитането на 2 юни - Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.
Днес, в навечерието на Деня на Ботев, тържествени инспекции (заря) с присъединяване на военнослужещи от военните формирования 34 750 – Карлово, 52 740 – Хасково и 68-ма бригада „ Специални сили “ ще се състоят в родния град на Христо Ботев - Калофер, Хасково и Кърджали (начален час 21.00 часа). В Асеновград от 18.30 часа с присъединяване на военнослужещи от военното формирование 24 490 – Асеновград ще се организира обред по поднасяне на венци и цветя на пл. „ Централен ”.
На 2 юни в тържествени инспекции (заря) ще вземат участие военнослужещи от: Бригадното командване - Благоевград и представителния боен духов оркестър на Сухопътните войски в село Скравена, Община Ботевград (21.00 часа), 61-ва механизирана бригада в градовете Казанлък (21.00 часа) и Павел баня (21.00 часа), и от 68-ма бригада „ Специални сили “ в град Първомай (21.00 часа).
Военнослужещи от военните формирования 28 880 – Белене, 32 420 – Русе, 22 790 – Горна Оряховица, 34 750 – Карлово, 52 740 – Хасково, Бригадното командване – Благоевград, 2-ра механизирана бригада Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян, гарнизон Плевен, гарнизон Шумен и 68-ма бригада „ Специални сили “ ще вземат участие в ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на поета-революционер в доста обитаеми места:
- град Белене (09.45 часа) пред паметника на починалите във войните в Парка на признателността;
- град Благоевград (10.00 часа) на площад „ Народни будители “;
- град Стара Загора (11.00 часа) пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „ М. Кусев ”;
- град Плевен (11.30 часа) пред паметника на Христо Ботев в града;
- град Шумен (11.30 часа) пред паметника на починалите във войните;
- град Свищов (11.30 часа) пред паметника на свободата на Площад „ Свобода ”;
- град Русе (11.30 часа) пред паметника на Свободата;
- град Смолян (11.30 часа) пред паметника на Христо Ботев;
- град Горна Оряховица (11.45 часа) на площада в града;
- град Хасково (12.00 часа) пред паметника на Христо Ботев;
- град Калофер (11.00 часа) на митинг-поклонение пред паметника на Христо Ботев;
На връх „ Околчица ” ще се организира всенародно поклонение пред паметника на Христо Ботев, където ще вземат участие военнослужещи от Бригадното командване - Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.
Военнослужещи от Военноморските сили (от Висшето Военноморско учебно заведение „ Никола Вапцаров “ и Флотилия бойни и спомагателни кораби) ще вземат участие в ритуали във връзка Деня на Ботев пред паметниците на поета - бунтовник във Варна (10.00 часа), Бургас (12.00 часа) и Свети Влас (19.00 часа).
Военнослужещи от Военновъздушните сили (ВВС) - от военното формирование 32 040 - Крумово и Представителният духов оркестър на Военновъздушни сили ще вземат участие в обред във връзка Деня на Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Също в Пловдив във военния обред ще вземат участие военнослужещи от 68-ма бригада „ Специални сили “.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР