София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна и

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна и
Коментари Харесай

Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна и разговаря с посланика на Република Северна Македония в България Н. Пр. Марян Гьорчев

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се срещна и беседва с посланика на Република Северна Македония в България Н. Пр. Марян Гьорчев. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . Във фокуса на диалога бе обстановката на Балканите, където Петков изрази огромна паника от напрежението сред Косово и Сърбия и безпокойствие за неналичието на реакция от институциите в България. Тревога буди и неадекватността на НАТО и Европейски Съюз. Напрежението сред Косово и Сърбия няма по какъв начин да не рефлектира на Балканите, а в следствие да бъде импортирано и в Европейския съюз, уточни той. Петков разяснява също, че без значение от декларираното от Организация на обединените нации, че Косово не може да има своя войска, построяването на косовска войска е очевидно. „ Известна е декларацията на Косово и Албания, че смъкват границата между тях. И тук, в случай че ние в България и Северна Македония не разбираме, че това може да бъде огромна крачка към въоръжен спор на Балканите, значи ние ще бъдем несъответстващи пред утрешния ден и на Балканите, и на Европа “.
Румен Петков бе безапелационен, че АБВ, като политическа партия, ще упорства за безапелационна реакция на българските институции - България, като член на НАТО и Европейски Съюз да предложи всички ограничения за недопускане на създаване на косовска войска и за гарантиране на разговора сред Косово и Сърбия. Той изрази позицията на Политическа партия АБВ, че работата на взаимната Мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси е незадоволително ефикасна и че са нужни по-ясни политически дейности от страна и на двете страни и увери Н. Пр. Марян Гьорчев в поддръжката на партията за развиването на Северна Македония и нова динамичност в връзките.
Посланикът на Република Северна Македония изрази също безпокойството си за напрежението сред Косово и Сърбия и съобщи разбирането, че без авторитетна интернационална интервенция, разговор и невоенно решение спорът няма по какъв начин да бъде изгладен. Той благодари за срещата и диалога и приветства политиката на АБВ за реализиране на дълготраен разговор и мирни решения на Балканите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР