София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков беше гост в

...
София. Председателят на ПП АБВ Румен Петков беше гост в
Коментари Харесай

Председателят на АБВ Румен Петков беше гост в Светия синод, където Бойко Коцев бе отличен с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

София. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков беше посетител в Светия синод на Българската православна черква, където Негово светейшество българският патриарх и софийски митрополит Неофит връчи на дългогодишния дипломат на България в Русия и понастоящем член на УС на Международната банка за икономическо съдействие Бойко Коцев най-високото отличие – медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ с благопожелание да продължи да поддържа Българо-Руската дружба. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
В рамките на събитието Румен Петков съобщи, че най-голямото отличие на Българската православна черква получава един огромен общественик, човек и християни, в чиято ценностна система православието и държавността са на фундамент.
Бойко Коцев изрази голяма признателност и благодарност за оценката и уточни, че за него е изключителна чест и голяма отговорност. Той посочи, че връзките сред двете православни страни Русия и България датират от 14 века – епохи на културен, набожен, нравствен продан, с общи полезности. Коцев акцентира значимостта на това обичайно околните връзки сред двете страни да продължат, изключително в днешната действителност на вероломна офанзива против православието и духовните полезности на нашето общество. Именно Българската православна черква е институцията, която е призвана да резервира духовността, устоите, православието и по този начин да запази българската нематериалност, сподели в умозаключение той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР