София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов разговаря с д-р Герхард Валерс от Фондация “Конрад Аденауер”

София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с доктор Герхард Валерс, заместител основен секретар и началник на Отдела за европейско и интернационално съдействие на Фондация “Конрад Аденауер ”. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Валерс е на посещаване в София във връзка 25-ата годишнина от откриването на посланичество на фондацията у нас. В срещата взе участие и Торстен Гайслер, началник на бюрото на фондацията в България.
Д-р Герхард Валерс акцентира, че с годините ГЕРБ се е потвърдила като значим сътрудник и решителен фактор за опазване на политическата непоклатимост, както и за поддържане на евроатлантически курс за развиване на страната. Отговорното държание на ГЕРБ като систематична партия и предсказуем сътрудник, на който може да се разчита от страна на интернационалните ни сътрудници в Европейски Съюз и НАТО, са съдействали за опазване и насърчаване на демокрацията в България, акцентира Валерс.
Цветан Цветанов на собствен ред благодари за дейната работа на фондацията и нейния представител в България в лицето на Тортен Гайслер за одобряване и разпространение на общите европейски полезности. Цветанов срещна доктор Валерс с политическата обстановка в страната, като бяха разисквани и идните европейски избори. Двамата се сплотиха към концепцията, че тези избори ще са основни за бъдещето на Европа и по тази причина би трябвало уверено да се противодейства на опитите за деформиране на изборните резултати и публичното мнение посредством инструментите на хибридната война, изключително подправените вести, от страна на Русия. Цветанов акцентира, че изключително в страни като България е значимо да се покаже на жителите какво е реализирано с европейската поддръжка и взаимност, тъй като точно посредством тях стабилно се покачва стандарта на живот, строят се детски градини и учебни заведения, построява се инфраструктура, която е витално значима за привличането на вложители и откриването на нови работни места.
Цветанов и Валерс разискаха и плануваните взаимни планове сред Сдружение ГЕРБ и фондацията за 2019-та година. Цветан Цветанов означи, че двете организации работят извънредно добре, в това число и с Центъра за европейски проучвания " Вилфрид Мартенс " като към този момент има открити формати, които биват проведени обичайно всяка година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР