София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов участва в регионална Приятелска закуска в Прищина

София. Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в районна Приятелска закуска в Прищина с хазаин министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Събитието цели да ускори открития разговор сред политици и общественици в духа на положителните междучовешки връзки, другарството и разбирателството и в името на взаимната работа за добруването, развиването и просперитета на хората и страните от района на Западните Балкани.
В рамките на събитието Цветан Цветанов организира диалози със сенатор Джеймс Инхоф, ръководител на Комисията по защита в Сената на Съединени американски щати, с който се сплотиха към оценката за действителната добавена стойност и положително въздействие върху връзките сред страните в района на срещи от сходен формат, които подчертават потребността от взаимни старания с мисъл за богатството на жителите. Цветанов беседва и с Робърт Р. Худ, асистент държавен секретар по защита, Дан Аделщайн, консултант по национална сигурност и Грег Джианфорт, член на Конгреса на Съединени американски щати, като акцентира значимостта на тези районни срещи за усилване на междучовешките връзки, както и за генерирането на спомагателен подтик в поддръжка на демокрацията и върховенството на закона в района.
В изявлението си в границите на срещата заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира, че с поставения акцент върху европейската вероятност за Западните Балкани от Българското Председателство и ангажираността на Съединени американски щати с района, станахме очевидци на позитивен процес по редица въпроси от значителност за районната непоклатимост и мир. Цветанов показа, че се надява скоро сред Косово и Сърбия да бъдат реализирани консенсус и съгласие, каквито бяха реализирани сред Република Северна Македония и Гърция.
Делегацията от Съединени американски щати включваше още сенаторите Майкъл Енци, Джон Бузман, Марион Раундс, Трент Кели и Грегори Джанфорт. Участниците в срещата от района на Западните Балкани бяха заместител министър-председателят и министър на външните работи на Косово Бехчет Паколи, някогашният министър председател и сегашен министър на диаспората на Албания Пандели Майко, Фатмир Медиу, член на Народното събрание на Албания и някогашен министър на защитата, депутатът Артан Групи и някогашният министър на защитата Зоран Йолевски от Македония, Владмир Маринкович, заместник-председател на Народното събрание на Сърбия, някогашният министър на защитата на Хърватска Анте Котроманович, някогашният министър на външните работи на Албания Бесник Мустафай и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР