София. Председателят на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител

...
София. Председателят на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител
Коментари Харесай

Председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов се срещна с коменданта на Колежа на НАТО по отбрана ген.-лейтенант Кристин Уайткрос

София. Председателят на парламентарната Комисия по защита и депутат от ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов се срещна с коменданта на Колежа на НАТО по защита ген.-лейтенант Кристин Уайткрос. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . В Колежа на НАТО по защита в Рим се приготвят офицери на оперативно стратегическо равнище за управителни длъжности в НАТО и щабовете по защитата на страните – членки.
“За мен е наслаждение да Ви посрещна освен като комендант на Колежа на НАТО, а и като военачалник от Кралските канадски военновъздушни сили ". С тези думи ген. Попов стартира срещата, а след това срещна коменданта с активността и главните цели на Комисията по защита. “Основната задача на Комисията е да взе участие във образуването и спомага за провеждането на отбранителната политика на Република България. А главните цели са свързани със законодателната активност по рационализиране на доктриналната база на Въоръжените сили и възстановяване на финансовата осигуреност на защитата. Переспективата е достигането на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година ", посочи депутатът.
Ген.-лейтенант Кристин Уайткрос беше осведомена и с бюджетната рамка за
2018 година, както и с отделените от държавното управление 397 млн. лева за пускане на модернизационните планове на БА.
От своя страна комендантът на Колежа срещна ген. Попов с активността и подготовката на курсистите за заемане на длъжности на стратегическо равнище в структури на НАТО и националните щабове. Комендант Уайткрос изрази вяра, че повече български офицери ще преминат образование в Колежа и показа своята поддръжка за дейностите, които предстоят на България по посока на рационализация на армията и увеличение на средствата за нея.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР