София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди

...
София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди
Коментари Харесай

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов ще присъства на първото слово на папа Франциск в София

София. Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов одобри поканата и ще участва на 5 май 2019 година на първото слово на папа Франциск в София. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите . Часове след идването си в България Светият отец ще приказва на площад „ Атанас Буров “ в центъра на столицата пред представители на държавните управляващи, на дипломатическия корпус и на гражданското общество.
Вежди Рашидов е бил на визита при папа Франциск през май 2015 година.
Първото си огромно интернационално самопризнание като създател Вежди Рашидов получава от Ватикана през 1981 година за присъединяване си в влиятелен интернационален конкурс в Равена, отдаден на трилогията на Данте. Тогава той печели Голямата премия - Златен орден на Ватикана на името на Данте Алигиери, с творбата си „ Вратата на Чистилището “. Високото отличие му е връчено персонално от папа Йоан Павел II. В музейния фонд на Ватикана има още една творба на Рашидов – маската на Бетовен. Тя беше подарена на папа Бенедикт ХVI от българската делегация по време на аудиенцията през май 2010 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР