София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на

...
София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на
Коментари Харесай

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Словакия Н. Пр. Мануел Корчек

София. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща с посланика на Словакия у нас Н. Пр. Мануел Корчек. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Цветанов срещна Корчек с политическата обстановка в страната и с работата на Народното събрание през последните седмици. Двамата разискаха и сигурността в района и в Европа.
Посланик Корчек означи високата оценка на словашкото държавно управление за резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като акцентира, че свършената работа във връзка с европейската вероятност за страните от Западните Балкани е изключително значима. Той означи, че за Словакия този район е от предпочитано значение за сигурността и просперитета на Европа. Постигането на единодушие сред Гърция и Република Северна Македония, с което се отвори опцията за присъединение на Северна Македония към НАТО и пускане на договарянията за участие в Европейски Съюз са от огромно значение за сигурността и стабилността в района, съгласи се Цветанов.
Обсъдени бяха и опциите за диверсификация на енергийните източници и трасета. Двамата се сплотиха към мнението, че постигането на енергийна сигурност и намаляването на зависимостта от съответни снабдители посредством планове съгласно Третия либерализационен енергиен пакет на Европейски Съюз са основни за енергийнито бъдеще и на двете страни.
Цветан Цветанов и Мануел Корчек дискутираха и идните европейски избори предвид на опасността от хибридни офанзиви и усилване на подправените вести за деформиране и радикализиране на публичното мнение. Цветанов акцентира, че най-хубавият метод за противопоставяне на подправените вести е посредством действителни политики и резултати в полза на жителите, тъй като, когато жителите виждат прогрес в стопански и политически проект, се лимитира опцията за триумф на опитите за умишлена поляризация на обществото в услуга на теснопартийни ползи. Именно по тази причина ГЕРБ започва при започване на февруари поредност от локални цивилен разговори, които да разрешат на жителите да се срещнат и да дадат противоположна връзка по отношение на провежданите политики в секторите обучение и районно развиване, добави Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР