София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи в пленарната

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи в пленарната ...

Председателят на парламента Цвета Караянчева връчи почетни грамоти на доброволците, участвали в Парламентарното измерение на първото Българско европредседателство.

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи в пленарната зала на парламента почетни грамоти на доброволците, участвали в Парламентарното измерение на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
28 младежи бяха удостоени с грамотите за активната им доброволческа дейност и принос в организацията и провеждането на Председателството. Председателят на парламента благодари от името на народните представители за помощта и отбеляза, че без нея страната ни нямаше да се представи толкова добре и да постигне, и по оценка на нашите партньори, такъв успех. България вече е друга, тя показа, че може да бъде лидер и водеща сила на Балканите, подчерта Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание посочи, че младите хора са работили с българските и европейските институции, с администрацията и в рамките на шест месеца са придобили ценен опит, който могат да приложат в бъдещата си професионална реализация.
Доброволците получиха и почетни плакети на Народното събрание.

Източник: focus-news.net