София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера на Кабо Верде Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с премиера на Кабо Верде Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Страните ни имат капацитета да развиват и засилват съдействието в сферите на културата, образованието, туризма, стопанската система и бизнеса, бе общото мнение, което споделиха на срещата Цвета Караянчева и министър-председателят на Кабо Верде.
Председателят на българския парламент изрази убеденост, че положителните връзки сред двете страни ще продължат да се задълбочават и укрепват.
Цвета Караянчева означи, че ще спомага за сформирането на група за другарство с Кабо Верде в българския парламент, която да способства за по-тясното съдействие сред двата Народното събрание.
Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва уточни, че за страната му е изключително значимо да бъде засилено партньорството в областта на образованието, за което ще разчита на поддръжка от страна на България. Той изрази вяра да се изградят постоянни контакти в областта на туризма и вложенията. Ние имаме специфична стратегия за партньорство с Европейския съюз и желаеме да засилим тези връзки, означи министър председателят на Кабо Верде. Той добави, че от май месец ще отпадне визовият режим за европейски жители и съобщи, че главната цел на институциите сега е да бъде построено пространство на сигурност във вътрешен и външен проект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР