София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите посетители на парламента в Деня на отворените врати

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна първите гости на Народното събрание в Деня на отворените порти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " . Първите гости бяха възпитаници от столични учебни заведения. Караянчева заведе учениците в пленарна зала и им подари дарове за спомен от Народното събрание.
Желаещите да посетят постройката на Народното събрание и да усетят духа на законотворчеството могат да го създадат до 16.00 часа през днешния ден. Поводът за събитието е годишнината от приемането на Конституцията на Република България от Седмото Велико Народно заседание. По този мотив в северното предверие на Народното събрание бе открита експозиция, в която е изложен оригиналът на новата българска Конституция. Експозицията е допълнена от фотоизложба, запечатала моменти от приемането й.
Агенция " Фокус " напомня:
Конституцията на Република България е обнародвана в " Държавен вестник ", брой 56 от 13 юли 1991 година В преамбюлът на Конституцията се показва:
Ние, народните представители от Седмото Велико Народно заседание, в устрема си да изразим волята на българския народ, като разгласяваме верността си към общочовешките полезности: независимост, мир, хуманизъм, тъждество, правдивост и търпимост;
като издигаме във висш принцип правата на личността, нейното достолепие и сигурност;
като осъзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единение на България, прогласяваме своята решителност да създадем демократична, правова и обществена страна, за което одобряваме тази Конституция.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР