София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази подкрепата на

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази подкрепата на
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: България ще продължи да подкрепя усилията на Косово за присъединяване към Европейския съюз

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази поддръжката на България за напъните, които Косово поставя за консолидиране в Европейския съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Тя беседва с ръководителя на Народното събрание на Република Косово Кадри Весели, който е на посещаване в София.
България ще продължи да поддържа и подкрепя напъните на всички страни от района на Западните Балкани, които желаят да станат част от Европейски Съюз, съобщи Цвета Караянчева. Тя напомни, че тази тематика беше измежду главните акценти по време на първото за България председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година Ние сме подготвени да окажем помощ на страните от района, тъй като знаем какъв брой е сложен процесът на интеграция и какъв брой е значимо да можеш да разчиташ на другарска поддръжка, акцентира ръководителят на Народното събрание.
Председателят на Народното събрание на Република Косово Кадри Весели изрази признателност към България за поддръжката, която оказва на Косово и уточни, че страната ни е съумяла да притегли вниманието към тематиката за присъединението на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз. Членството в Европейски Съюз е стратегически приоритет за Косово, знаем, че осъществяването на тази цел е обвързвано с редица провокации, само че сме подготвени да предприемем нужните дейности, добави той. Благодарим на България за оказаната поддръжка и се надяваме тя да продължи да ни подкрепя и отсега нататък, акцентира Кадри Весели.
Сред разискваните тематики бяха опциите за задълбочаване на съдействието сред парламентаристите от двете страни. Особена роля в него би трябвало да имат народните представители от групите за другарство в двете законодателни институции, които могат да способстват за развиването и разширението на съдействието в разнообразни области, акцентира Цвета Караянчева.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подари на своя косовски сътрудник почетен плакет на българския парламент, отдаден на 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция, и му сподели пленарната зала на Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР