София. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

...
София. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност в НС Цветан Цветанов проведе работна среща с държавния секретар на Министерството на вътрешните работи на Румъния Нуку Марин

София. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание (НС) Цветан Цветанов организира работна среща с държавния секретар на Министерството на вътрешните работи на Румъния Нуку Марин. Цветанов и представители на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание са на посещаване в Румъния по покана на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в северната ни съседка. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
На срещата участваха още Кътълин Некула - общоприет шеф на отдела за интернационалните връзки, Себастиан Кукос - основен контрольор на румънската жандармерия, Леонард Медрега - основен контрольор по миграция, Флориан Драгнеа - зам.-главен контрольор на румънската полиция и заместник-директорът на Гранична полиция Адриан Попеску.
„ За България и Румъния това е първият път, в който поемат председателството на Съвета на Европейски Съюз. Готови сме да ви предадем своя опит и да ви оказваме помощ “, акцентира Цветан Цветанов. Той увери румънските си сътрудници, че могат да разчитат на България и за районните си начинания по време на председателството им. „ На разположение сме да ви спомагаме за идното ви домакинство на Залцбургския конгрес през юни тази година “, сподели още ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.
По думите на Цветан Цветанов двете страни могат да си сътрудничат за увеличение на потенциала, а през идващия програмен интервал биха могли дружно да аплайват с планове, свързани с защита на външната граница. „ България и Румъния от дълго време към този момент не се състезават, а работят дружно за общото си присъединение към Шенгенското пространство “, безапелационен бе той. Цветанов добави, че районът е извънредно значим за сигурността на Европа, изключително в подтекста на завръщащите се бойци на ИДИЛ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР