София. Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална

...
София. Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална
Коментари Харесай

Председателят на Комисията по отбрана в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар се срещна с министъра на отбраната Красимир Каракачанов

София. Председателят на Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар се срещна с министъра на защитата Красимир Каракачанов. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Дорел Къпрар е на публично посещаване в България по покана на ръководителя на българската Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов.
По време на срещата бяха разисквани двустранните връзки сред Румъния и България в бранш защита, като Къпрар даде висока оценка за съдействието сред министрите на двете страни. Обсъдена беше и модернизацията на военните сили на двете страни, както и опциите за взаимни образования. Отбелязано бе, че Румъния към този момент е постигнала уговорката към НАТО за обособяване на два % от Брутният вътрешен продукт за бранш защита.
В рамките на диалога бяха дискутирани благоприятни условия за задълбочаване на съдействието сред двете страни и разгръщане на присъединяване им в взаимни начинания на Европейски Съюз във формата ПЕСКО.
В срещата участваха ген. Константин Попов, председтал на Комисията по защита, Илия Налбантов, шеф на кабинета на министъра на защитата, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Даниел Мъзилу.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР