София. Председателят на БСП - София Калоян Паргов присъства на

...
София. Председателят на БСП - София Калоян Паргов присъства на
Коментари Харесай

Председателят на БСП - София Калоян Паргов присъства на конните надбягвания и на тържеството по случай Тодоровден в софийското село Мрамор

София. Председателят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов участва на конните надбягвания и на тържеството по случай Тодоровден в софийското село Мрамор. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - София . Заедно с кмета Ивайло Иванов и с ръководителя на Районния съвет на Българска социалистическа партия във Връбница Христиан Кръстев той се включи в честването на един от най-хубавите църковни празници на прага на пролетта.
" За мен към този момент е традиция на Тодоровден да съм в село Мрамор ", разяснява Калоян Паргов. " Това е едно от местата в София, където локалните поставят големи старания, с цел да запазят българските традиции. Впечатляващи и респектиращи са голямото предпочитание и искреност, с които провеждат кушията, формалната и занимателната стратегия на площада. Поколения наред тези красиви български традиции се предават от татковци на синове, от майки - на дъщери, от баби и дядовци - на внуци. Вековните истории, свързани с тях, до през днешния ден вълнуват същински всеки, който ги чува за пръв път. По този метод резервираме българщината, съхраняваме културата си и оставяме богато завещание на идните генерации ", добави Паргов.
След тържеството Калоян Паргов поговори с хората, пристигнали на площада в село Мрамор. " Празникът си е празник, само че работата би трябвало да бъде свършена ", разяснява той. " В София има задоволително нерешени проблеми, най-много в крайните региони, и е изцяло обикновено хората да се интересуват, да питат, да упорстват неудобствата им да бъдат отстранени. От години приказваме, че София не е единствено идеалният център. За страдание, крайните квартали са невидими за управническото късогледство на ГЕРБ в София ", сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР