София. Председателят на АБВ Румен Петков обсъди с Н. Пр.

...
София. Председателят на АБВ Румен Петков обсъди с Н. Пр.
Коментари Харесай

Румен Петков обсъди с Н. Пр. Илхам Ахмед, посланик на Р Судан в България, задълбочаването на добрите икономически и културни взаимоотношения между двете държави

София. Председателят на АБВ Румен Петков разиска с Н. Пр. Илхам Ахмед, дипломат на Република Судан в България, задълбочаването на положителните стопански и културни взаимоотношения сред двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на АБВ. По време на диалога Петков акцентира, че страната ни е измежду първите в света, признали независимостта на Република Судан, което е спомагателен фактор за положителното съдействие повече от 60 години.
Двамата разгледаха и опцията за динамизирането на връзките сред България и Судан, като разискаха и разновидности за улеснение на процедурата по банкет и подготовка на судански студенти в български университети. Председателят на АБВ акцентира солидния експертен капацитет, с който България разполага в бранш „ енергетика “ и който може да бъде в изгода за гарантиране на енергийната сигурност на африканската страна, както и уточни високото равнище на готовност и професионализма на компаниите от българския строителен бранш. Румен Петков съобщи още, че страната ни може да помогне за популяризирането на културно-историческото завещание на Р Судан, изключително в региона на археологията.
Н. Пр. Илхам Ахмед пое ангажимент да спомага за реализацията на разискваните тематики, като съобщи подготвеност да окаже подпомагане за презентацията на български Висши образователни заведения в Судан и да поддържа начинания, свързани с опцията за образуване на енергийни съвещания от страна на български експерти.
Румен Петков и Н. Пр. Илхам Ахмед разгледаха разновидности за динамизиране на взаимоотношенията сред двете страни с сферата на туризма, както и опцията за откриване на българско посолство в Р Судан, което ще улесни доста бизнес връзките и издаването на визи за образование.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР