София. Преди четиридесет години Националният дворец на културата се превърна

...
София. Преди четиридесет години Националният дворец на културата се превърна
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на 40-ата годишнина на Националния дворец на културата

София. Преди четиридесет години Националният замък на културата се трансформира в емблема на устрема на българина към духовно съвършенство. Това съобщи президентът Румен Радев в одобрение във връзка 40-ата годишнина от формалното разкриване на Националния замък на културата (НДК). Това оповестиха от прессекретариата на дуржавния глава . Събитието, което се организира в зала 1 на НДК, бе маркирано с прожекция на кино лентата „ Ханът и империята “. Лентата е нова версия на знаковата българска трилогия „ Хан Аспарух “, чиято премиера се състои точно в зала 1 през 1981 година На събитието участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава поздрави акад. Стайков и екипа на продукцията за напъните, всеотдайността и верността към задачата такива извори на национална горделивост като знаковата трилогия да не остават заключени в предишното и посочи неимоверните им старания „ да създадат по този начин, че освен да запазят от заличаване тази невероятна продукция, само че и да й вдъхнат нов живот “.

В приветствието си президентът изрече признателност на управлението и целия екип на НДК за избора им да свържат своя празник със знаковото показване на историческия филм, почнал екранния си живот точно в НДК. Тази вечер имаме привилегията да присъстваме на празнично събитие което неизбежно ще провокира мощни страсти, горделивост и религия в силата на непоколебимия български дух и гений, посочи Румен Радев и добави, че епосът за Велика България на хан Кубрат и за подвига на хан Аспарух са се трансформирали в важен урок по българска история.

Днешното събитие ни приближава до замисъла на основателите на Националния замък на културата: това да бъде замък, в който господства духовността, където изкуството е богослужение, а създателят е на респект, акцентира още Румен Радев. След края на прожекцията президентът Радев ще поздрави и ще беседва с част от екипа на „ Ханът и империята “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР