София. Пред централния вход на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ се

...
София. Пред централния вход на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов“ се
Коментари Харесай

Рицарите на Малта дариха линейка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

София. Пред централния вход на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ се организира гала по формалното даряване на кола за спешна помощ от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта, на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “. Това оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . По време на церемонията автомобилът беше осветлен от духовник от храм „ Покров Богородичен “. След това ключовете и формалното удостоверение за подаяние бяха връчени на изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ – проф. доктор Асен Балтов.
„ Парамедицинският автомобил е извънредно потребен за активността на лечебното заведение, защото ще разрешава да се реализира по-бързо и съответно реагиране в незабавни обстановки, касаещи директно живота и здравето на пациентите на „ Пирогов ”. Благодарение на автомобила-линейка експерти ще могат да стигат за по-кратко време до болничното заведение, когато се постанова да бъдат осъществени интервенции по неотложност от медици, които сега не са на територията на лечебното заведение. Освен за това, друга основна изгода е и набирането по неотложност на кръв и кръвни артикули и превозването им до болничното заведение за допустимо най-кратки периоди.
Подобен акт на подаяние е от извънредно значение за нас, тъй като той подкрепя процеса на работа в динамичния темпоритъм на „ Пирогов ”. Изключително признателни сме за оказаната помощ и убеждавам, че ще използваме и съхраняваме доста отговорно дарението. Благодаря на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта! “, уточни изпълнителният шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” проф. доктор Асен Балтов.
Това е първата самодейност сред двете организации след подписания сред тях меморандум за взаимно съдействие. Благодарение на него пироговски лекари ще могат да посетят Италия и да почерпят опит, а лекари от там ще посетят незабавната университетска болница на България, с цел да придобият скъпи познания и умения.

Великият Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта
Той e основан на 24 ноември 2018 година с Указ на Великия Магистър на Ордена. Досега в България имаше единствено посолство на интернационалния медал. Оглавява го Н. Пр. Марио Понте.
Суверенният Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта е учреден през 1099 година от Жерар де Сасо Монако от Амалфи, с съществени цели грижа за бедните и болните и понижаване на смъртността в света. Орденът е християнски, рицарски и интернационален и е пряк правоприемник на Хоспиталиерите от Йерусалим. Има Велики Приорати и Командерии допълнително от 50 страни в света и се употребява с престижа и формалното самопризнание на интернационалната общественост в лицето на Организацията на обединените народи.
Със средства, набрани от щедрост, Рицарите на Малта са построили и устоят редица приюти и приюти по света, както и няколко лечебни заведения в Африка. Освен подпомагането на здравната и болничната помощ, милосърдието, хуманността и благотворителността, обект на напъните на Рицарите на Малта са отбраната, подпомагането и развиването на не по-малко скъпите за обществото действия като обучение, просвета, преподаване, проучване, изследване, просвета, история и литература. Едно от положителните каузи, за което са отделили финансиране е и колата за спешна помощ, която подаряват на „ Пирогов ”.
В България орденът се съставлява и ръководи от Велик Приор, който е назначен с декрет на Великия Магистър на Суверенният Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта OSJ. Орденът е друг от и няма нищо общо със Суверенния боен медал на Малта (SMOM) прочут в България, като Малтийски медал.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР