София. Правителството учреди в полза на община Варна безвъзмездно право

...
София. Правителството учреди в полза на община Варна безвъзмездно право
Коментари Харесай

Създадени са условия за модернизация на рибарско пристанище във Варна

София. Правителството учреди в интерес на община Варна безплатно право на градеж върху парцел, част от морското дъно, в рамките на вътрешните морски води на България в Черно море. Това ще разреши на община Варна да осъществя план за рационализация на рибарското пристанище „ Карантината ” по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
Проектът за рационализация и реорганизация на рибарско пристанище „ Карантината “ включва продължение и надстрояване на съществуващото хидротехническо оборудване и създаване на нови пристанищни уреди за отбрана на пристанищната акватория от ветрово и вълново влияние, за приставане и обслужване на риболовните кораби и за разтоварване и първа продажба на уловите от прясна риба.
На община Левски е трансферирана собствеността върху терена и постройките на Професионалната гимназия по селско стопанство „ Никола Й. Вапцаров “ в града. Досега парцелът е бил в ръководство на Министерството на земеделието, храните и горите като неин принципал. Промяната на собствеността е заради оповестяването на гимназията за общинско учебно заведение.
С друго решение за частна държавна благосъстоятелност беше оповестена 2-етажна постройка във Велико Търново с предоставено право на ръководство на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на функционалностите на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията и на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Сградата е в спешно положение, а възобновяване й е нецелесъобразно и изисква забележителен финансов запас. Правителството даде единодушието си тя да бъде отстранена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР