София. Правителството разреши преминаването през и пребиваването на територията на

...
София. Правителството разреши преминаването през и пребиваването на територията на
Коментари Харесай

През юли в България ще се проведе многонационалното учение „Saber Guardian 2017”

София. Правителството позволи прекосяването през и пребиваването на територията на България с невоенен темперамент на съюзнически и непознати въоръжени сили по отношение на провеждането на многонационалното обучение с висока видимост „ Saber Guardian 2017 ”.
Учението се организира на териториите на България, Румъния и Унгария в осъществяване на засилените ограничения за гарантиране на сигурността в Черноморския район. То включва поредност от учения с присъединяване на сили и средства от държави-членки и сътрудници на НАТО. Като част от него в интервала 23 юни – 28 юли 2017 година в България ще се проведат серия от учения с присъединяване на военнослужещи, щабове и военни формирования на България, Съединени американски щати, Грузия, Украйна, Словения, Румъния, Сърбия, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Република Македония, Канада, Италия и Португалия – общо до 6000 души, до 1200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 80 въздухоплавателни средства.
Многонационалното обучение „ Saber Guardian 2017 ” се организира в осъществяване на междуправителственото българо-американско съглашение за съдействие в региона на защитата и на Плана за подготовка на Щаба на защитата, Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през 2017 година Общото обмисляне се прави под управлението на командващия на Сухопътните войски на Силите на Съединени американски щати в Европа взаимно със страните домакини на учението. Ръководството и контрола на всички многонационални учения, провеждани като свързани с учението с висока видимост „ Saber Guardian 2017 ”, се реализират от многонационална конструкция, която е ситуирана в региона на взаимните българо-американски уреди на образователен полигон „ Ново село ”.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус - " Военни вести ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР