София. Правителството прие изменение на РМС № 707 от 17

...
София. Правителството прие изменение на РМС № 707 от 17
Коментари Харесай

Изменя се решението на МС относно участието в мисията на НАТО в Афганистан

София. Правителството одобри изменение на РМС № 707 от 17 октомври 2014 година за преустановяване присъединяване на формирования и военнослужещи от въоръжените сили на България в интервенцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан и за разрешаване присъединяване на до 110 военнослужещи с персоналното им въоръжение и екипировка и военна техника от въоръжените сили на България в задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан „ Решителна поддръжка ”. Това оповестиха от държавната осведомителна работа
Усложнената военно-политическа конюнктура в Афганистан наложи военните органи на НАТО да преразгледат състава на силите, участващи в задачата, и да насочат апел към държавите-участнички за увеличение на приноса им. Към момента в региона на задачата, където българските военнослужещи извършват отговорностите си, се прави реорганизация и разширение на оборудванията, вследствие на което постовете за защита ще бъдат доста увеличени. Това води до нуждата броят на участващия в задачата персонален състав да нарасне с 50 души, надлежно съставът на контингента ни да доближи до 160 военнослужещи, което постанова изменение на в този момент настоящото Решение № 707, разрешаващо присъединяване на до 110 военнослужещи.
Приносът на България към задачата на НАТО за подготовка, съветване и подкрепяне в Афганистан „ Решителна поддръжка ” е израз на външната политика на страната ни и форма на осъществяване на съюзните ни задължения към Алианса.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР