София. Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за

...
София. Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за
Коментари Харесай

Предлагат се промени в реда за разследване на жп инциденти

София. Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за железопътния превоз, с които се цели премахване на установени от Европейската комисия несъответствия с правото на Европейския съюз. Приемането на измененията ще докара до преустановяване на наказателна процедура против страната ни. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Основната смяна е обвързвана с органите, които организират следствието на жп случаите. Разследването на тежките жп катастрофи остава обвързване само на профилираното звено в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известия. Разследванията на катастрофи, произшествия и обстановки близки до произшествия отпадат като обвързване на националния орган по сигурността и ще се правят от шефа на железопътна инфраструктура и от железопътните предприятия. Предвидена е и опцията да се постановат наказания към жп предприятията и шефа на инфраструктурата при несъблюдение на отговорностите по следствие.
Изменения в Закона има при реализиране на дейностите по стерилизация на влизащите в страната преносими железопътни сформира, като се предлага прецизиране на дефиницията за „ обслужващо оборудване “ и смяна в Закона за ветеринарномедицинската активност, където тази активност е регламентирана.
С редакция на текстове се регламентира и методът на даване на имущество – държавна благосъстоятелност, за ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ по отношение на реализацията на планове за създаване или уголемение на публичната транспортна инфраструктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР