София. Правителството одобри резултатите от българското участие в заседанието на

...
София. Правителството одобри резултатите от българското участие в заседанието на
Коментари Харесай

Кабинетът се запозна с резултатите от заседанието на Съвета на ЕС по транспорт, телекомуникации и енергетика

София. Правителството утвърди резултатите от българското присъединяване в съвещанието на Съвета на Европейския съюз по превоз, телекомуникации и енергетика (формат „ Транспорт “), което се организира на 9 декември 2021 година в Брюксел. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Министрите разискаха тематики в региона на въздушния и морския превоз, както и интермодалните въпроси и мрежи. В рамките на френско председателство ще продължи работата по трите досиета от пакета „ Подготвени за цел 55 “ („ Fit for 55 ”).

Участниците в Съвета утвърдиха напредъка по предлагането за Регламент за обезпечаване на идентични условия на конкуренция за резистентен въздушен превоз. България изрази опасения за осъществяване на задачите в предлаганите периоди и предложи по-реалистичен график, както и отсрочване до 2030 година на крайния период за въвеждане на устойчиви горива в авиацията.

Транспортните министри регистрираха напредъка по отношение на потреблението на възобновими и нисковъглеродни горива в морския превоз. Според българската страна някои от наредбите доста изпреварват самодейностите на Международната морска организация, което е причина за евентуално деформиране на пазара. Това може да докара до отрицателни стопански и обществени последствия в крайбрежните региони, за конкурентоспособността на българските морски пристанища и на морските кораби, плаващи под български байрак, както и за региона на Черно море като цяло.
Българската страна поддържа кипърската декларация „ Въздушна съгласуваност за хората, Съюза, околната среда и бъдещето “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР