София. Правителството одобри промени в Наредбата за административно обслужване (НАО),

...
София. Правителството одобри промени в Наредбата за административно обслужване (НАО),
Коментари Харесай

С промени в Наредбата за административно обслужване се улеснява достъпът на гражданите до картови плащания към бюджетни организации

София. Правителството утвърди промени в Наредбата за административно обслужване (НАО), с което се уголемява обсегът на общите правила за административно обслужване по повод методите за заплащане на административните услуги и се вкарва условие за информиране и поощряване на потребителите при обезпечена опция за картово заплащане на декларираните услуги. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Широкото използване в обществения бранш на картовите заплащания е за понижаване на финансовата тежест за потребителите при осъществяването на заплащания на дължимите такси или цени на административните услуги, усъвършенстване на безналичните заплащания в обществения бранш и понижаване на разноските, свързани с обслужването на заплащания в брой. То е и една от предпочитаните начинания на държавното управление.
Във връзка с продължаваща процедура и допускани недостатъци в някои бюджетни организации, пораждащи основателни недоволства и неодобрение измежду жителите, и за реализиране на предстоящите резултати от необятното използване на картови заплащания в обществения бранш, е належащо категорично регламентиране в НАО на условия за използване и поощряване на картовите заплащания, периодически обзор на успеваемостта от тяхното потребление, реализиране на надзор на тези действия, което е неразделна част от процеса на административно обслужване и цели повишение качеството на предоставяните услуги.
Наредбата планува жителите да бъдат осведомени за обезпечените способи на заплащане и да бъдат насърчавани за използването на картови заплащания на декларираните услуги при конфигурирани терминални устройства ПОС. Освен това съответните администрации ще правят периодически разбор за нуждата или успеваемостта от използването на картови заплащания или други способи за заплащане и ще реализират надзор на тези действия в сходство с планувани за това процедури, като това ще стане част от техните вътрешни правила за организация на административното обслужване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР