София/Прага. Полицейски служители от Чешката република ще бъдат включени в

...
София/Прага. Полицейски служители от Чешката република ще бъдат включени в
Коментари Харесай

The Daily Prague Monitor: Чешки полицаи ще бъдат включени в смесени патрули в България и Хърватия през летния сезон

София/Прага. Полицейски чиновници от Чешката република ще бъдат включени в смесени патрули дружно с задграничните си сътрудници от Хърватия и България, написа столичният вестник The Daily Prague Monitor, като се базира на известие от управляващите.
Те ще бъдат разполагаем на туристите в интервала сред началото на юли и средата на септември, заяви говорителката на полицейското ръководство Ева Кропакова пред публицисти в сряда.
Задачата на патрулите ще бъде обвързвана с оказване на помощ на туристите, ако попаднат в неволя, разясни говорителката Ева Кропакова.
„ Полицейските чиновници ще обслужват три дестинации - Омис, Шибеник и Бургас, само че в случай че е належащо те ще оказват помощ на туристите в други крайбрежни региони, а също и навътре в страните ", добави Кропакова.
Полицията може да оказва подпомагане на чехите при справяне с проблемите, произлизащи от пътнотранспортни катастрофи и търсенето на членовете на техните фамилии. Органите на реда ще оказват помощ и за реализирането на контакти с задгранични управляващи или при положение, че екскурзиант загуби документите си за идентичност.
Хърватия е най-предпочитаните дестинации на чешки туристи, следвана от Словакия и Италия.
През 2016 година 828 хиляди чехи са пътували в Хърватия. Общо 4,28 млн. чешки туристи са почивали зад граница, най-вече в страните от Европа, прецизират от редакцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР