София. Положителна тенденция е развитието и все по-често прилагане на

...
София. Положителна тенденция е развитието и все по-често прилагане на
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Положителна тенденция е все по-честото използване на служители на ГДБОП под прикритие, което е много ефективен метод за противодействие на престъпността

София. Положителна наклонност е развиването и все по-често използване на чиновници под прикритие, което е един доста ефикасен способ. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време брифинг за годишния доклад за 2018 година, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ В ГДБОП няма по-маловажни или по-важни линии “, съобщи министър Младенов. Той акцентира, че по този начин е структурирана дирекцията, че обгръща всички нужни линии, които директно въздействат върху сигурността и финансово-кредитната система на страната. „ Това са извънредно значими линии и всички имат възходяща наклонност, в границите на три години, след възобновяване на дирекцията. Има възстановяване, обаче, и в качеството, тъй като това е досъдебното произвеждане. Естествено значима е и оперативно-издирвателната активност и работата със сътрудници “, означи министърът. По думите му цифрите са позитивни. „ Дирекцията има построения нужен агентурен уред и това, което може да посочим още, като позитивна наклонност е развиването и все по-често използване на чиновници под прикритие, което е един доста ефикасен способ “, уточни той.
По думите му целенасоченото насърчаване на киберпрестъпността също бележи триумф. „ Знаете, че тази конструкция от бранш, стана отдел с съвсем тройно нарастване на състава. Ние считаме, че киберсигурността е бранш, който доста бързо се развива. Там е извънредно належащо да има доверие с всички партньорски служби и бърз продан на информация. Именно за това ние влагаме запаси при визитата на Съединени американски щати, една от главните тематики беше тъкмо, за това по какъв начин да си взаимодействаме и по какъв начин да получаваме образование и да обменяме положителни практики и надлежно техническа помощ от там. Те считат, че това е една доста значима активност “, сподели още Маринов.
Относно следствените дейности в офисите на сдружение „ Кинтекс “, министър Маринов разяснява, че интервенцията е на Специализираната прокуратура и не може да го разяснява. „ Подпомагаме във връзка с нашите пълномощия, само че конкретика няма по какъв начин да Ви кажа “, сподели министърът.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР